«Укравтодор» позичить ще 20 млрд гривень

Поділитися:

Державне агентство автодоріг «Укравтодор» у 2022 році надалі залучатиме кредитні кошти в рамках проєктів будівництва доріг.

На урядовому засіданні було затверджено умови залучення кредитів та надання держгарантій у поточному році з метою забезпечення виконання боргових зобов’язань за раніше взятими запозиченнями.

Як уточнили у Міністерстві інфраструктури йдеться про залучення до 20 мільярдів гривень на 15 років із забезпеченням під держгарантії.

Урядом затверджено перелік об’єктів будівництва реконструкції, капітального і поточного середнього ремонту доріг держзначення у цьому році, а також обсяг бюджетних коштів на їх фінансування шляхом запозичень, залучених під держгарантії.

Також Кабміном внесено зміни у Державну цільову програму будівництва доріг, що передбачають направлення коштів та введення в експлуатацію цього року додатково 357 кілометрів доріг, а також 195 метрів мостів.

Раніше ми повідомляли, що Україна та Молдова мають намір спільно збудувати дорожній прикордонний мостовий перехід через річку Дністер.

Також ми писали, що в Україні мають намір створити Національну комісію у сфері транспорту, що буде підзвітна президентові.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ