«Укравтодор» опанує 20 млрд гривень за два тижні

Поділитися:

Освоїти 20 мільярдів гривень за два тижні. Таку суму «Укравтодор» має використати до початку дії закону про Державний бюджет на 2022 рік. Тобто до 1 січня. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

У компанії заявляють: це їм цілком під силу. І розповіли куди витрачаються гроші: не на зведення нових об’єктів, а на вже затверджений перелік будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автошляхів. Також «Укравтодор» ще має використати кошти, які раніше були розподілені для агентства. Тим часом за 11 місяців років чиновникам вдалося освоїти лише 85% виділених коштів.

Загалом йдеться про 91 мільярд гривень зі 107-ми. Нині ж потрібно вкласти у дороги – 20 мільярдів за два тижні. Тож, чи не осядуть мільярди у кишенях українських можновладців – ймовірно нині чи не найбільш подразливе питання. А надто з огляду на корупційні правила гри в «Укравтодорі» – картельні змови та дискримінаційні заточки, які супроводжують чи не усі тендери, і, схоже, бізнес, з цим вже змирився.

Раніше ми повідомляли, що «Укравтодор» отримає 190 млн євро на ремонт автобану «Київ-Одеса».

Також ми писали, що фаворити «Укравтодору» продовжують вигравати тендери на будівництво та ремонт доріг. До того ж – за завищеними цінами. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що турецька будівельна компанія «Онур» отримала від Укравтодору півтора мільярда гривень на ремонт траси до ОРДЛО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу