У зв’язку з карантином Кабмін рекомендує переносити початок робочого дня

Поділитися:

Щоб обмежити скупчення народу в громадському транспорті, на час карантину уряд України закликає роботодавців встановити для своїх співробітників робочий графік з 9:00 або 10:00.

Відповідні норми прописані в постанові Кабміну №500.

Текст документа свідчить, що державні органи та органи місцевого самоврядування, підприємства та підприємства, в незалежності від форми власності, повинні на час карантину забезпечити своїм працівникам гнучкий графік праці або ж перевести їх на віддалену роботу.

Кабмін рекомендує починати з 10 ранку роботу компаній оптової та роздрібної мережі, які не пов’язані з продовольством. Сюди входять ремонти машин, поштова діяльність, організації харчування, страхові компанії, освітні та спортивні заклади, а також компанії, які пов’язані зі сферою відпочинку та розваг.

Крім того, органам місцевого самоврядування було доручено розробити маршрути руху громадського транспорту згідно з новими графіками роботи компаній.

Нагадаємо, що через велику кількість нових випадків інфікування СOVID-19, в Україні знову посилюється карантин.

Також ми писали про те, що в Пенсійному фонді заявили, що карантин по СOVID-19 може позитивно вплинути на розмір пенсій працюючих пенсіонерів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ