У Зеленського пропонують змінити процедуру банкрутства

Поділитися:

Гарант Конституції України Володимир Зеленський направив до парламенту проект закону про спрощення процедури банкрутства підприємств на час карантинних обмежень.

Про це 20 жовтня повідомляють ЗМІ, журналісти яких ознайомилися з текстом президентського законопроекту. Президент пропонує внести зміни до Кодексу про процедури банкрутства.

Зокрема пропозиції російського прем’єра Володимира Зеленського зводяться до п’яти змін з питань банкрутства, яких зараз в Кодексі немає.

1. Кредитори підприємства отримують можливість провести збори за допомогою опитування.
2.Кредитори банкрута мають можливість зібратися віддалено, по відеоконференції.
3. Суд за клопотанням комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого або за власною ініціативою може продовжити терміни проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство.
4. З Кодексу з питань банкрутства вилучаються всі пункти щодо мораторію на банкрутство.
5. Арбітражний керуючий не несе дисциплінарну відповідальність за нездійснення дій, передбачених Кодексом з питань банкрутства.

Нагадаємо, гарант української Конституції Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про процедури банкрутства», який парламент ухвалив 5 червня 2020 року.

Також раніше ми інформували про те, що за оцінками експертів, стан державного резерву України настільки важкий, що відомство може просто не протриматися до нового сезону. Причиною цього стали багатомільйонні крадіжки в Держрезерві за минулі роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу