У Зеленського анонсували плани по “Великому будівництву”

Поділитися:

4500 кілометрів доріг державного значення і ще 2000 кілометрів – місцевого. Такі плани на +2021-й рік анонсував президент Володимир Зеленський. Про це заявили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

При цьому президент не уточнив – чи йде мова про будівництво нових шляхів або ремонті нинішніх. Скільки буде коштувати таке оновлення інфраструктури бюджету – поки не кажуть.

Слід зазначити, що торік на 6,5 тисячі кілометрів доріг з фонду боротьби з COVID-19 виділили майже 80 млрд гривень. Крім того, в цьому році планують побудувати Київську об’їзну дорогу протяжністю 150 кілометрів. Вартість цього проекту глава держави також не називав.

Нагадаємо, що в опублікованому Мінфіном (Міністерством фінансів України) законі про держбюджет на 2021 рік міститься норма щодо можливості позик для регіональних територіальних громад. За цією нормою, місцевій владі надано право позичати гроші з державного бюджету на ремонт автомобільних трас і інших доріг.

Раніше повідомлялося, що на офіційному сайті Президента зазначено, що Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони, що накладає санкції на китайських інвесторів українського авіаційного підприємства «Мотор Січ». Відомо, що дані обмеження триватимуть три роки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу