У ЄС продовжує падати ціна на газ

Поділитися:

У країнах Європейського Союзу вартість природного газу продовжує знижуватися. Так, на торгах 16 лютого ціна березневих ф’ючерсів на блакитне паливо після стрибка до понад 1 тисячі доларів за тисячу кубометрів впала до 813 доларів.

Такі дані лондонської біржі ICE.

Примітно, що востаннє котирування опускалися нижче за 800 доларів за тисячу кубів – 3 січня 2022 року. Тоді вартість найближчих ф’ючерсів була на рівні 770–990 доларів за тисячу кубів.

Експерти зауважують, що тенденція зі зниження ціни на газ продиктована ослабленням геополітичних побоювань. А саме – на тлі інформації про те, що частина російських військ повернеться після навчань від українських кордонів у місця своєї постійної дислокації.

Як повідомлялося, Європа стурбувалася реальними потоками на системному та регулярному рівні постачання російського газу до країн ЄС, після того, як почалися нагнітання можливої ескалації конфлікту між Росією та Україною.

Нагадаємо, що Антимонопольний орган Європейської комісії на прохання України вивчає зловживання російським «Газпромом» домінуючим становищем на європейському ринку газу.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ