У ЄС можуть розпочатися віялові відключення електрики

Поділитися:

У Європейських країнах передбачаються віялові відключення у разі, якщо зима 2021-2022 рр. буде холодною. На даний момент, як повідомляє генеральний директор одного з найбільших енерготрейдерів світу, закачування газу до підземних сховищ дуже низькі.

Він також зазначив, що не варто виключати таку ймовірність, як віялові відключення електрики, якщо зима буде холодною. Однак у цьому випадку, як відомо, уряди мають намір перекрити подачу газу другорядним галузям ще до того, як може бути порушена робота електромережі.

До речі, подорожчання газу на європейському ринку викликане ще й тим, що були потрібні додаткові кошти, щоб покрити контракти для постачання зрідженого природного газу. В результаті багато трейдерів були змушені відмовитися від позиції ЗПГ.

Слід зазначити, що зараз Європа дуже залежить від обсягів та постачання газу, оскільки відмовилася від виробництва електроенергії на вугіллі.

У той же час Німеччина прийняла рішення тимчасово зупинити процедуру сертифікації «Північного потоку-2», оскільки цей оператор має надати юридичну документацію, що відповідає німецькому статуту. Однак Nord Stream 2 AG натомість вирішив заснувати дочірню компанію, яка відповідатиме вимогам Німеччини, та керуватиме виключно німецькою частиною трубопроводу. Отже, сертифікація відновиться після того, як Росія надасть усю офіційну документацію для її вивчення німецьким агентством.

Нагадаємо також, що 60% енергетичних блоків в Україні зараз простоюють через нестачу палива, що також може в майбутньому спричинити віялові відключення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу