У ВР пообіцяли розглянути розстрочку щодо запровадження РРО

Поділитися:

Штрафи для підприємців, які не мають касових апаратів планують відтермінувати до наступного року. Відповідний законопроєкт у парламенті з’явиться вже сьогодні, пообіцяв голова Верховної ради Руслан Стефанчук. Про це домовилися лідери фракцій на тлі масштабних протестів ФОПів під Верховною радою. Ініціювали відтермінування штрафів за відсутність касових апаратів до 2023 року представники парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, повідомляє «Діловий Перший».

Відтак, за документом, підприємці, які не встановили касові апарати – до кінця цього року не будуть сплачувати штрафи. Цей час матимуть для встановлення РРО у обов’язковому порядку. Скасування чи відтермінування касових апаратів – не буде. Про це заявив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. Адже основна мета встановлення реєстраторів розрахункових операцій – це вивести з тіні доходи та змусити підприємців легально вести бізнес. Єдине пом’якшення, яке може бути застосовано – це зменшення штрафів за невикористання касових апаратів.

Відповідна правка уже подана до законопроєкту.

Закон про обов’язкове введення касових апаратів запрацював з початку року. З того часу було встановлено більше 300 тисяч РРО. Тим часом під стінами парламенту другий день поспіль тривають протести підприємців. Вони вимагають спростити систему оподаткування. Вчора між демонстрантами та поліцейськими сталися сутички. Журналісти повідомляли, що поліція застосовувала сльозогінний газ. На двох людей склали адмінпротоколи, зокрема й на лідера руху Save ФОП Сергія Доротича. Травмованих, за даними поліції, немає. Однак ЗМІ повідомляли про постраждалих з обох сторін. Десятки учасників акції були затримані. Силовики взяли урядовий квартал під посилену охорону.

Нагадаємо, у Верховній Раді заявили протестувальникам ФОП, що не розглядатимуть рішень про відтермінування обов’язкового запровадження реєстраторів розрахункових операцій для підприємців 2-4 групи.

Раніше писали, що на думку експертів, за січень-лютий в Україні можуть закритися до 10% ФОП через обов’язковий РРО.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу