У вересні українців чекає підвищення курсу долара і подорожчання оренди житла

Поділитися:

Восени починається підготовка до опалювального сезону, що, як завжди, призведе до плавної девальвації гривні. Ще однією причиною зміни курсу валют стане активізація бізнесу. За оцінками деяких експертів долар може вирости до 27,8-28 гривень.

“Традиційно восени спостерігаємо плавну девальвацію гривні. Ми бачимо, що курс близько 30 гривень на кінець року це один з маркерів, виходячи з якого президент оцінює ефективність роботи Національного банку. Думаю, що девальвація буде”, – розповідають економісти.

Крім цього, у вересні вже традиційно почнуть зростати ціни на оренду житла. У цьому році очікується зростання вартості оренди до 15%.

“Так, ціни трохи зростуть. Але це буде невелике подорожчання. Воно викликане виключно зростанням конкуренції. У сегменті бюджетного житла особливого подорожчання не буде, тому що там і так зараз важка ситуація з купівельною спроможністю. Квартири класу комфорт так, можуть трохи зрости. Думаю , відсотків на 10% “, – прогнозує столичний експерт.

Нагадаємо, що на 20 серпня Нацбанк України встановив курс гривні до американського долара на позначці 27,32 грн. за 1 долар США. Це показало, що гривня ослабла на цілих 9 копійок в порівнянні з показником за 19 серпня.

Курс євро, як видно з офіційної інформації на сайті головного банку країни, на четвер встановлено на позначці 32,60 грн. за 1 євро. Таким чином, видно, що стосовно цієї валюти гривня ослабла навіть більше – на 10 копійок.

Раніше повідомлялося, що після завершення карантину, в Україні вартість оренди квартир істотно не змінилася.

За словами експерта ринку нерухомості, під час карантинних заходів, ціни практично нікуди не зрушили, ні вперед, ні назад.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу