У «Центренерго» заявили про загрози безпеці країни

Поділитися:

У «Центренерго» заявляють, що з 1 липня поточного року понад третина трейдерів – партнерів компанії перестали викуповувати законтрактовані об’єми електроенергії через збитки, хоча договори, укладені до вересня законтрактовують майже 90% електроенергії, яка генерується компанією.

Там зазначають, що протягом 10 днів запаси вугілля на теплових електростанціях і теплоелектроцентралях попри графік підготовки до осінньо-зимового періоду скоротилися на 150 тисяч тонн (на 10%).

У «Центренерго» заявляють, що беруть активну участь в аукціонах на Українській енергетичній біржі, проте покупці стали більш обережні до таких покупок через те, що реалізація електроенергії відбувається з прив’язкою до цін на РДВ (ринку на добу вперед). У компанії наголошують, що аномальні коливання цін мають турбувати всіх учасників ринку, оскільки вже йдеться не про бізнес чи конкуренцію, а про державну безпеку.

Раніше повідомлялося, «Центренерго» та Українська енергетична біржа підписали важливий документ. Йдеться про меморандум, який підтверджує проведення до 21 липня одразу 11 аукціонів, на яких буде продано електроенергію. Такі дані оприлюднила пресслужба УЕБ.

Також ми писали, що за підсумками першого кварталу 2021 року «Центренерго» показало збиток в сумі майже 795 млн гривень.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ