У світі зростає попит на складську нерухомість

Поділитися:

В останні роки у Центральній та Східній Європі найбільш затребуваними видами активів є складські, промислові та логістичні сектори.

Як повідомляють експерти, локдаун лише посилив попит на такі приміщення. На ринках регіону рівень вакантності менше 5%.

Рівень середньої орендної ставки – 3,4-6,5 доларів за квадратний метр за місяць. В Україні орендні ставки на складські приміщення, зокрема в Києві, в умовах пандемії дещо зросли. В якісних активах – 5-5,5 доларів за квадратний метр за місяць.

Рік тому у Києві обсяг складських приміщень становив 1,7 млн м2. Упродовж року на ринку з’явилося три нові об’єкти у 82 тисячі м2. Спостерігається найвищий ріст пропозиції за шість років. Цьогоріч мають ввести в експлуатацію три нові складські комплекси площею 103 тис. м2.

Велика частка попиту формується за рахунок роздрібної торгівлі, електронної комерції, логістичних операторів та дистриб’юторів.

За рік оборот роздрібної торгівлі у столиці збільшився на 9%. Близько 600 нових локацій ритейлери відкрили в країні. Відтак, це збільшує попит на складські приміщення, стверджують експерти.

Раніше ми повідомляли, що українці через карантин стали більше робити покупок в інтернеті. Сума таких покупок зросла на 41%.

Також ми писали, як пандемія вплинула на ринок ритейлу. Зокрема, збільшився відсоток людей, яким за 55 років, котрі перейшли від звичайних покупок – в інтернет-магазини.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу