У світі падають ціни на сталеливарну сировину

Поділитися:

У першій декаді квітня регіональні котирування чавуну залишилися незмінними. У держпідприємстві «Укрпромзовнішекспертиза» повідомляють, що металурги намагаються грати на пониження за обмеженої пропозиції з боку російських та українських постачальників, що є ключовою причиною неможливості досягти бажаного.

Зокрема, на американському ринку укладалися одиничні угоди. Досі найбільшим попитом користується сировина бразильських постачальників з їхньою готовністю швидко доставляти невеликі партії, що є великою перевагою порівняно з російськими та українськими трейдерами. Водночас, більшість імпортерів у Штатах розраховують на стрімке здешевлення сталевого брухту. Наразі робочий діапазон цін – 560-570 доларів за тонну.

В італійських місцевих заводів – достатньо запасів для роботи у короткостроковій перспективі, що спровокувало падіння попиту на чавун.

За прогнозами аналітиків «Укрпромзовнішекспертизи», металурги у найближчі тижні скорочуватимуть закупівлі через очікуване зниження вартості сталевого брухту і плавне падіння попиту на плоский прокат. На тлі погіршення кон’юнктури ринку готової продукції імпортери намагатимуться купувати невеликі партії й перехоплять ініціативу при ціноутворенні.

Повідомляється, що на регіональних ринках сталевого брухту у другий тиждень квітня знизилися котирування через ослаблення попиту на готову продукцію і настання святкування Рамадану у мусульманських країнах. У Туреччині кількість угод скоротилася. Падіння попиту призвело до зниження котирувань на всі базові види брухту на 5 доларів і зараз робочий діапазон цін на брухт марки HMS 1&2 (80:20) становить 425-435 доларів за тонну.

У країнах Азії ціни на сталеливарну сировину залишилися незмінними.

Раніше ми повідомляли, що проєкт закону, який передбачає продовження на 5-ть років дії мита під час експорту брухту чорних металів, підтримав парламентський Комітет з питань екологічної політики.

Нагадаємо, в Україні падає заготівля металобрухту. За минулий рік знизилися обсяги заготовленого брухту чорних та інших металів. Так, якщо у 2020 році було заготовлено трохи більше ніж 3 млн тонн, то у 2019 році ця цифра була на 8,6% більше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу