У США розповіли, що знадобиться американському фондовому ринку для підйому

Поділитися:

Для продовження підйому американському фондовому ринку знадобиться зростання корпоративних прибутків, пише газета The Wall Street Journal.

Як відомо, Федеральна резервна система (ФРС) ще наприкінці минулого року почала посилювати політику. Експерти не виключають, що вже в березні вона може почати підвищення базової процентної ставки, яка зараз на рівні 0-0,25% річних.

У 2021 році співвідношення ціна/прибуток для акцій американських компаній залишалося вищим за середній рівень за довгостроковий період. Однак це співвідношення дещо зменшилося порівняно з 2020 роком. Через те, що ФРС готується до зростання ставок в поточному році воно може продовжити зниження.

«‎З урахуванням нинішніх співвідношень ціна/прибуток, що нам потрібно для продовження ралі на ринку акцій, так це стійке зростання прибутків. Навіть якби не було розмов про підвищення ставок, я думаю, співвідношення ціна/прибуток для американських компаній зараз близьке до верхнього кордону»‎, — зазначає головний інвестиційний директор BMO Wealth Management.

Згідно з інформацією, у США цього тижня стартує сезон звітності. Дані консенсус-прогнозу експертів, опитаних FactSet свідчать про те, що прибуток компаній індексу S&P 500 у четвертому кварталі 2021 року збільшився на 22%, у порівнянні з аналогічним періодом роком раніше. Такі темпи зростання, хоч і вищі за середні, істотно нижчі від підйому, що відзначалося в попередні кілька кварталів, коли прибутки порівнювалися зі слабкими показниками початку пандемії.

Уповільнення темпів зростання корпоративних прибутків, ймовірно, продовжиться і 2022 року. Однак експерти вважають, що 2022 рік буде сприятливим для банківського сектора, оскільки перспектива підвищення ставок Федрезервом є для нього позитивним фактором.

«‎Ми очікуємо, що динаміка акцій банків буде кращою за ринок в цілому в 2022 році»‎, — зазначає аналітик Barclays.

Нагадаємо, міністр економіки України Юлія Свириденко розповіла, що уряд змушений був переглянути прогноз зростання економіки у 2022 році, оскільки ситуація змінюється. Якщо раніше було заявлено розвиток на 3,8%, то очікування погіршилися на 3,6%.

Також ми писали про прогноз ВВП на 2022 рік, який представило Міністерство економіки України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу