У США розповіли про перешкоди для запуску «Північного потоку-2»

Поділитися:

У США розповіли, що на шляху до запуску «Північного потоку-2» кілька перешкод. Попри те, що будівництво газопроводу вже завершено, його оператору доведеться провести технічні роботи. На думку експертів, вони можуть зайняти до трьох місяців.

«Тепер необхідно очистити морські ділянки газопроводу, після чого необхідно перевірити на витік і інші потенційні проблеми», – йдеться у повідомленні.

Крім того, «Північний потік-2» повинен отримати сертифікат безпеки від незалежної та міжнародно визнаної організації. У свою чергу сенатор-республіканець Джеймс Ріш заявив, що будь-яка іноземна компанія, яка братиме участь у інспекції трубопроводу, потрапить під санкції США.

«Адміністрація знає, що це так, і вона повинна вжити рішучих заходів, поки не стане занадто пізно», – сказав він.

Відтак, Федеральне мережеве агентство Німеччини має підтвердити відповідність газопроводу вимогам Європейського Союзу. Водночас зазначається, що німецький регулятор може видати тимчасовий дозвіл. Зокрема, у тому випадку, якщо високі ціни на газ та малі запаси на складі загрожують енергетичній безпеці Німеччини.

Нагадаємо, у «Газпромі» підтвердили інформацію з приводу того, що компанія не зможе почати поставки газу через «Північний потік-2» з перших чисел жовтня.

Також Росія визнала, що дозвіл на запуск в експлуатацію «Північного потоку-2» можуть дати наступного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу