У Росії триває девальвація рубля

Поділитися:

На 5% обвалився курс російського рубля. Зараз за долар США просять 77 рублів – і це мінімальна позначка за останні 5 місяців. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

У цей період знецінення російської валюти – найбільш суттєве серед всіх країн, що розвиваються, додають аналітики. Більше обвалилася тільки турецька ліра.

Головною причиною ослаблення аналітики називають геополітична напруга на кордонах з Україною, куди Москва стягує свої війська.

До того ж, за ескалацію конфлікту новими санкціями Кремлю загрожують Сполучені Штати – а це впливає на настрої інвесторів. Слід зазначити, що минулого року на тлі пандемії і знеціненні нафти російський рубль впав на 16%.

Нагадаємо, що Глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров зробив скандальну заяву про можливий розрив ставлення з Євросоюзом. Це викликало великі хвилювання і найсильніше вдарило по курсу російського рубля.

Раніше повідомлялося, що на даний момент Російська Федерація тимчасово зупинила авіасполучення з двома країнами – це Туреччина і Танзанія. Йдеться про відсутність повідомлення з 15.04 до 1.06.2021 р Причина – дестабілізація ситуації з коронавірусом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу