У РНБО заявили, що країна готова до прокачування 50-55 млрд кубів газу

Поділитися:

Україна може вже сьогодні прокачувати в Європу додаткові 50-55 млрд кубів газу. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Він додав, що наша держава буде робити відповідні висновки стосовно цього питання, зважаючи на відповідь європейської спільноти.

Нині за словами Данілова, блакитне паливо використовується певними країнами як зброя, а запуск Північного потоку-2 є загрозою національній безпеці України.

Раніше Міненергетики Німеччини передало Федеральному відомству з питань мереж свій аналіз постачання газу після введення в експлуатацію російського газогону. У якому вказало що не бачить загрози постачанню газу Німеччині та ЄС.

Своєю чергою голова Нафтогазу Юрій Вітренко зауважив, що німецьке міністерство економіки з Україною не консультувалося. А сертифікація «Північного потоку-2» становить критичну загрозу для безпеки постачання газу в Німеччині та інших країнах ЄС.

Раніше в державній компанії НАК «Нафтогаз» України оцінили вартість нового водневого проекту у співпраці з німецькою газовою компанією RWE Supply&Trading. Про це розповів голова відомства.

Він назвав попередню суму розміром 500 млн євро. За словами чиновника, проект буде націлений на виробництво зеленого аміаку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу