У РНБО готують нові «чорні списки»

Поділитися:

Рада нацбезпеки та оборони 9 квітня може ввести санкції проти тих, хто займається відмиванням податку на додану вартість. Про це пишуть ЗМІ.

Зазначається, що у “чорному списку” є адвокат та підприємець зі Львова Василь Костюк. Ексглава податкової Сергій Верланов призначив очільником Київської податкової Ореста Вітика, котрий до цього працював у рідному регіоні Костюка та, як стверджують ЗМІ, пов’язаний з ним цілою низкою схем.

Як повідомляється, в часи управління податковою Верлановим схема Костюка розросталася, його підозрювали у відмиванні ПДВ на мільярди гривень. ЗМІ пишуть, що Верланов та Костюк – давні друзі.

Раніше повідомлялося, що РНБО перевірить всі ліцензії на розробку родовищ. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов. Всі ліцензії на розробку надр, які сьогодні є в держави, Державна служба геології та надр повиннна виставити у публічний простір протягом двох місяців.

Також ми писали, що Глава Держмитної служби Павло Рябікін підписав наказ про початок дисциплінарного провадження та відсторонення від виконання обов’язків 17 керівників митниць. Відомо, що питання про митниці розглядалося на останньому засіданні РНБО. Були введені санкції проти 10 громадян України, яких в РНБО назвав топконтрабандистами.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу