У РФ очікують почати поставки ПП-2 у цьому році

Поділитися:

У російському газовому монополісті «Газпром» заявили про те, що транзит «блакитного палива»  трубопроводом «Північний потік-2» може початися вже цього опалювального сезону. За словами голови правління «Газпрому» Олексія Міллера, Росія створила необхідні потужності, йдеться про видобувні потужності на Ямалі, а також газотранспортні потужності на північному напрямку.

«Ще до кінця цього року, у цей опалювальний сезон, ми з вами можемо поставити перший газ газопроводом «Північний потік-2» на європейський ринок», – зазначив Міллер.

Як відомо, газогін «Північний потік 2» зі щорічною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу пролягає в обхід України – від компресорної станції «Слов’янська» у Ленінградської області до балтійського узбережжя ФРН. Сукупна протяжність магістралі – 2,46 тисяч кілометрів.

Нагадаємо, що російський газовий монополіст «Газпром» оприлюднив заяву з прогнозом закачування «блакитного палива» у підземні газосховища України перед опалювальним сезоном. Згідно з нею, до 12 жовтня за умови збереження нинішніх темпів закачування очікується скорочення обсягу на 30% або на 8 мільярдів кубометрів газу порівняно з минулим роком.

Також ми писали, що «Газпром» заявив про завершення підготовки пуску першої нитки «Північного потоку — 2» в обхід України. Також в офіційному повідомленні сказано, що «Газпром» та інші компанії, причетні до будівництва газопроводу, прикладають максимум зусиль, щоб запустити його якомога швидше.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу