У Раді заявили, що Україна має намір підняти питання про реструктуризацію боргів перед МВФ

Поділитися:

Заяву про переговори, які мають розпочатися вже у 2021 році, зробив лідер фракції «Слуга народу» у Верховній Раді України. Йдеться про те, що Україна намагатиметься домовитися стосовно можливості провести реструктуризацію боргів перед МВФ.

Реструктуризація планується часткова, йдеться лише про зовнішні борги, станом на зараз у фракції кажуть, що очікують, допоки Джо Байден не сформує свою адміністрацію. Така політика пояснюється тим, що США, на думку лідера фракції, є «основним кредитором».

Раніше повідомлялося, що у Нацбанку розповіли, як затримка кредитів МВФ впливає на економіку України. Як зазначив глава ради НБУ, внутрішній ринок держпозик має обмежені можливості. Поки що ефект від розміщення ОВДП (облігацій внутрішньої держпозики) Міністерством фінансів досить високий. Як доказ, Данилишин наводить цифри. 24 листопада поточного року Мінфіну вдалося залучити за допомогою ОВДП в бюджет країни 11,4 мільйона гривень.

Також ми писали про те, що Мінфін заявив — від України можуть зажадати дострокового погашення кредиту МВФ. Зокрема, глава Мінфіну вважає, що на тлі цього рішення КСУ, міжнародні кредитори можуть зажадати від України достроково повернути кошти, отримані за тим самим працюючим кредитними програмами. Крім того, це рішення негативно впливає і на переговори про майбутню співпрацю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу