У НКРЕКП розповіли, як за рік зросла ціна на газ

Поділитися:

У Нацкомісії з держрегулювання сфер енергетики та комунальних послуг розповіли, як змінилася ціна на природний газ упродовж року для побутових споживачів.

Згідно зі звітом про фінансовий моніторинг ринку, у першому кварталі поточного року середньомісячна вартість «блакитного палива» становила 5,748 гривень за тисячу кубометрів. Показник на 15% нижчий за четвертий квартал минулого року, проте на 37% більший за перший квартал 2020-го.

Нацкомісія повідомляє, що з січня поточного року вартість палива знижувалась через ручне регулювання цін, запроваджене урядом, і введення ПСО для НАК «Нафтогаз України».

Вказано, що найбільше зросла вартість газу для релігійних організацій, найменше – для побутових споживачів. У лютому-березні здорожчало «блакитне паливо» для промислових підприємств.

Різниця у вартості для непобутових і побутових споживачів становить у середньому 1020 гривень на користь останніх, додає регулятор.

Як відомо, «Нафтогаз України» підвищив тарифи на природний газ на липень на 10% – до 13 гривень 13 копійок за кубометр. У червні пропонувалася ціна 11 гривень 94 копійок за кубометр. Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

Також ми писали, що в Україні цілком можливе підвищення місячних тарифів на природний газ. Як пояснив глава Міністерства енергетики Герман Галущенко, така ситуація загрожує Україні, якщо на європейському ринку продовжиться тенденція щодо підвищення вартості «блакитного палива» через його дефіциту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу