У НКРЕКП розповіли, чому не контролюють тарифи

Поділитися:

У Нацкомісії з держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг нагадують, чому не можуть затверджувати тарифи, за якими постачальники реалізують природний газ населенню. Водночас, споживачі мають право звертатися до НКРЕКП у разі конфлікту із газопостачальником.

У відомстві зазначають, що ціна на “блакитне паливо” формується ринково залежно від попиту і пропозиції, а також відповідно до вартості ресурсу та світових коливань. Постачальники самі обирають бізнес-модель, з яких джерел купувати паливо: на біржі, на європейських хабах чи на внутрішньому ринку. Річні тарифи на газ покликані захистити споживачів від сезонних коливань вартості, налошують у Нацкомісії.

Раніше Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвеpдила річні тарифи на “блакитне паливо” для українців. Річна вартість газу введена за замoвчуванням з 1 тpавня пoтoчнoгo poку і діятиме тариф дo 30 квітня 2022-го. Упродовж poку вoни сплачуватимуть за паливо фіксoвану ціну, яку пpoпoнуватимуть пoстачальники.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2021 року можуть довільно відключати подачу газу в разі відсутності наявності спеціальних лічильників в будинках українців.

Раніше повідомлялося, що така норма прописана в законі «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», який був затверджений у 2017 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу