У Німеччині офіційно заявили, що «Північний потік -2» буде добудований

Поділитися:

Попри позицію США, російський газопровід “Північний потік-2” буде добудований. Про це заявив міністр іноземних справ Німеччини Хайко Маас, проте точну дату закінчення будівництва політик не назвав.

“Я припускаю, що Північний потік – 2 буде добудований. Питання в тому, коли. Ми визначаємо нашу енергетичну політику і енергопостачання тут, в Європі”, – заявив він.

Відомо, що США є другим за величиною імпортером російської важкої нафти в світі. Цей факт в Європі не критикують.

“Ми не критикуємо той факт, що США більш ніж удвічі збільшили імпорт нафти з Росії минулого року і тепер є другим за величиною імпортером російської важкої нафти в світі. США реалізують своє право на незалежну енергетичну політику. Ми теж так робимо”, – сказав Маас.

Нагадаємо, що українська компанія приєднається до будівництва “Північного потоку-2“: недавно вітчизняне підприємство Екорембуд, виграло відповідний тендер в Санкт-Петербурзі. Про це повідомляють ЗМІ.

Вказується, що в рамках своєї діяльності компанія буде займатися монтажними роботами.

Раніше повідомлялося, що вже майже готовий газопровід Росії «Північний потік-2» не завадить транзиту газу з РФ до Європи через територію України.

Про це інформують вітчизняні журналісти, посилаючись на слова міністра енергетики Російської Федерації Олександра Новака, опубліковані днями в одному з російських економічних журналів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ