У НБУ вирішили не стримувати курс гривні

Поділитися:

Заступник глави НБУ заявив, що Нацбанк України не буде стримувати курс гривні, навіть якщо він буде істотно відрізнятися від закладеного в держбюджеті рівня.

«У нас реалізується режим плаваючого курсоутворення, тому значення курсу визначається виключно динамікою попиту і пропозиції іноземної валюти на ринку. Ми не будемо тримати курс на рівні, передбаченому в бюджеті », – сказав Юрій Гелетій.

Відомо, що курс визначається попитом і пропозицією, які генерує ринок. При цьому курсова сезонність пов’язана з високою часткою аграрного сектора в українській економіці.

«Відповідно, при таких умовах і курсова динаміка не може не мати окремих ознак сезонності, і це нормально. Це, напевно, не те, від чого потрібно намагатися позбутися. Нам це треба сприймати як даність і з цим жити, працювати », – зазначив Гелетій.

Нагадаємо, що стало відомо, чи вплине введення локдауну на території України на курс гривні до долара. Про це розповіли член Економічного дискусійного клубу, керівник відділу аналітики ГК Forex і президент Українського аналітичного центру.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України розповіли про поточні економічні тенденції в період пандемії і частих локдаунів. Про це повідомляє заступник національного регулятора в своєму коментарі ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу