У НБУ підрахували, скільки заборгував державі олігарх Бахматюк

Поділитися:

У матеріалах слідства сума, яку привласнив Олег Бахматюк з кредитів, отриманих від НБУ для своїх комерційних фінустанов, вимірюється мільярдом з лишком гривень.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Але дані самого регулятора куди вагоміші: сукупна заборгованість «Фінансової ініціативи» та «Ві-Ей-Бі Банку» – близько 30 мільярдів. Бахматюк називав цю цифру маніпулятивною. Зрештою пішла довжелезна низка судових протистоянь: і апеляції, і зустрічні позови. А торік майно бізнесмена виставили на продаж.

Та як швидко з‘ясувалося, придбати дві заарештовані птахофабрики спробували компанії, контрольовані тим самим Бахматюком. До того ж вигравши торги, гроші вони так і не сплатили. Наприкінці 2020 року – спроба номер два. Але суд першої інстанції вкотре заблокував процес. Нині ж на державній торговельній платформі «Сетам» – після оскарження – з‘явилася нова дата – 5 лютого.Стартова ціна першого майнового комплексу – 100 мільйонів гривень, другого – 4 мільйони.

А тим часом між Офісом генпрокурора та Національним антикорупційним бюро ніяк немає порозуміння щодо екстрадиції Бахматюка з Австрії. НАБУ кількаразово зверталося до генпрокурора Ірини Венедиктової з клопотанням про спрямування запиту на видачу утікача. Але щоразу отримувало відмову з різних причин. Як формальних – оформлення документів, так і з посиланням на вердикти судів, які так чи інакше унеможливлювали кримінальне переслідування.

Нагадаємо, нерухомість Бахматюка піде «з молотка».

Також раніше ми написали про те, що держвиконавці знову продають птахофабрику Бахматюка.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу