У НБУ підрахували порушників фінансових нормативів

Поділитися:

На сайті Національного банку України (НБУ) повідомили, що держрегулятор за друге півріччя 2020 року встановив, що 46 страхових компаній і 9 кредитних спілок порушили обов’язкові фінансові нормативи.

«Ми посилено стежимо за роботою високоризикових сегментів небанківського ринку – страховиків і кредитних спілок. Виконання обов’язкових нормативів дозволяє кредиторам і клієнтам цих фінансових установ відчувати себе захищеними. Попри загальне зниження кількості порушників у 2020 році, ми як регулятор повинні своєчасно реагувати на невиконання нормативів. Адже їх дотримання та подання звітності – одна з ключових пруденційних вимог до гравців ринку », – зазначив заступник голови НБУ.

Слід зазначити, що 15 страховиків і 14 кредитних спілок не подали звітності. Отже, за результатами порушень Нацбанк склав відповідні акти і направив банкам, які мають право протягом семи робочих днів з дня отримання акта надати Нацбанку письмові заперечення або пояснення щодо скоєного порушення.

Крім того, керівників фінустанов запросять на розгляд актів про правопорушення для дачі пояснень або заперечень щодо допущених порушень. Запрошення буде направлено Нацбанком не пізніше ніж за п’ять робочих днів до дати такого розгляду.

Нагадаємо, що чисті міжнародні резерви Національного банку України за лютий 2021 року скоротилися на 1% – до 17,6 мільярда доларів. Згідно з повідомленням, з початку поточного року чисті резерви скоротилися на 2,7%.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку озвучили причини стрімкого подорожчання продуктів харчування в лютому цього року. Як зазначає регулятор, в середньому ціни на продукти харчування зросли на 7,2% в річному вимірі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу