У Нацбанку розповіли, як затримка кредитів МВФ впливає на економіку

Поділитися:

Очікування кредитів від МВФ (Міжнародного валютного фонду) та інших міжнародних спонсорів України посилює навантаження на внутрішній ринок державних запозичень.

Про це в середу, 25 листопада, написав у соціальній мережі голова ради НБУ (Національного банку України) Богдан Данилишин.

Як зазначив глава ради НБУ, внутрішній ринок держпозик має обмежені можливості. Поки що ефект від розміщення ОВДП (облігацій внутрішньої держпозики) Міністерством фінансів досить високий.

Як доказ, Данилишин наводить цифри. 24 листопада поточного року Мінфіну вдалося залучити за допомогою ОВДП в бюджет країни 11,4 мільйона гривень.

Однак, на думку голови ради НБУ, ефективність розміщення ОВДП на внутрішньому ринку – явище тимчасове. Вже зараз заплановані видатки бюджету на 82 відсотки залежать від розміщення облігацій внутрішньої держпозики.

Тому ще до закінчення 2020 року може настати зниження ефективності наповнення бюджету за допомогою ОВДП. Тобто стан української економіки все ж залежить від міжнародних траншей, робить висновок Богдан Данилишин.

Нагадаємо, за заявою представників МВФ вже зрозуміло, що кредиту в цьому році не буде. Можливо, що транш затримається й у 2021-му.

Також раніше ми написали про те, що в Мінфіні заявляють про прогрес у переговорах з МВФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу