У Нацбанку розповіли, що робитимуть без кредиту МВФ

Поділитися:

Глава Національного банку України на днях повернувся з переговорів у Вашингтоні, де чиновники вирішували питання чергового траншу від МВФ.

«Частина домовленості про продовження співпраці з МВФ виконано. Зміни в закон про банківську діяльність опрацьовані правлінням. Зараз вони вже зареєстровані в парламенті (в рамках 18-місячної програми фінансування stand by на $ 5 млрд Україна взяла на себе зобов’язання внести зміни в закон про банківську діяльність, підготовлені спільно з МВФ і Світовим банком). Там досить об’ємний законопроект, навколо якого ще будуть дискусії », – пояснив один з членів НБУ.

Однак, деякі експерти говорять про те, що НБУ готується до запасного варіанту в разі, якщо МВФ не дасть кредит.

«Звичайно, йде обговорення. Про це пан Сологуб доповідав в робочих групах і в комітеті монетарної політики. Блок Сологуба відпрацьовує подібний варіант, все є. Далі Кирило Шевченко повинен поділитися результатами робочого візиту в США », – відзначають фахівці.

Нагадаємо, що в Національному банку України розповіли, коли в країну приїде місія МВФ. Відомо, що місія відвідає Україну вже до кінця цього року, однак точних дат поки не називається.

Раніше повідомлялося, що в НБУ підрахували, скільки і яких купюр є в обігу. Після аналізу стало зрозуміло, що найбільш популярними є 200-грівненвие купюри, а серед монет лідирують 10 копійок. Також відомо, що за станом на 1.10.2020 року на кожного громадянина України припадає 71 купюра і трохи більше ніж 185 монет (оборотних, розмінних).

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ