У наступному році українців чекає три перерахунки пенсій

Поділитися:

У Міністерстві соцполітики заявили, що в 2021 році заплановано три етапи індексації пенсій.

Очікується, що індексація пенсійних виплат відбудеться 1 березня, 1 липня і 1 грудня. Підвищення пенсії на пряму залежить від підвищення прожиткового мінімуму в країні.

У Мінсоцполітики стверджують, що в наступному році показник індексації пенсій може скласти до 15%.

“Ми вже готуємося до наступного року. Слід поліпшувати платіжну дисципліну, ми потребуємо легалізації та розвитку економіки. Але нам треба підвищити прожитковий мінімум, провести індексацію: в цьому році це було 11%, в 2021 році, за прогнозами, може бути близько 15 % “, – говорять фахівці відомства.

Нагадаємо, що в Україні розмір страхового стажу майже не впливає на обсяги пенсійних виплат, а лише дає українцям право бути пенсіонерами. На даний момент в країні існує певна формула нарахування пенсійних виплат, як передає прес-служба ПФУ.

Так, пенсії нараховуються в такому порядку: середні виплати по зарплаті за останні три роки множаться на співвідношення зарплати кожного окремого пенсіонера до середньої.

Раніше повідомлялося, що літніх жителів Донеччини звеселили. Пенсійний фонд України активно нараховує їм грошову допомогу за вислугою років за липень місяць. Однак, Пенсійний фонд впритул зайнявся фінансуванням пенсій жителям Донецької області за поточний місяць.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу