У «Нафтогазі» все ще сподіваються зупинити «Північний потік-2»

Поділитися:

Радниця глави НАК «Нафтогаз України» заявила, що є дві площини для зупинки запуску газопроводу «Північний потік-2».

«Можливості для зупинки «Північного потоку» існують. Вони лежать в двох площинах — в політичній і в юридичній площині», — сказала вона.

Що стосується юридичної площини, то за її словами, це процедура сертифікації, яку має зрештою зробити німецький енергорегулятор. Також юридична площина існує в Європейській комісії, яка відповідно до європейського законодавства повинна переглянути це рішення і надати відповідну оцінку. Крім того, за словами радниці, не варто виключати судові процеси у цій справі.

«В політичній площині так само є інструменти для рішень у самої Німеччини, в ЄС і в США якраз через накладення санкцій. І в одній, і в іншій площині є кнопки, які можуть зупинити прокачку газу через «Північний потік-2», — зазначила радниця.

Нагадаємо, газопровід «Північний потік-2» повністю готовий до введення в дію. Про це в середу, 29 грудня, повідомив голова «Газпрому» Олександр Міллер президенту РФ Володимиру Путіну.

Раніше ми повідомляли, що ціни на газ на торгах 21 грудня в обід перетнули позначку в 2000 доларів за тисячу кубів. Така ціна встановилася на тлі похолодання в Європі та скорочення прокачування газу російським «Газпромом».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ