У «Нафтогазі» розповіли про тарифи на газ із 1 травня

Поділитися:

З 1 травня 2022 року українці отримають нові тарифи на газ, які будуть діяти впродовж цілого року. Відтак, тариф на газ від «Нафтогазу» та інших компаній-постачальників зміниться.

За словами глави «Нафтогазу» Юрія Вітренка, ціни на газ в Україні не можуть існувати окремо від європейських, оскільки наша держава інтегрована у європейський ринок газу. Якими будуть тарифи цього року глава «Нафтогазу» не ризикує утверджувати зі стовідсотковою упевненістю.

«Це відкрите питання. Все залежить від того, що буде на ринку. Зараз є припущення, що, починаючи з квітня, ціна падатиме. Якщо дивитися на форвардні ціни на наступне літо, то вони набагато нижчі від цієї зими», — розповів Юрій Вітренко.

Загалом, вже ближче до кінця квітня, стануть очевидними ті чи інші тенденції на газовому ринку. Наразі експерти вважають, що з початку травня вартість газу впаде, принаймні, у кілька разів.

Раніше ми повідомляли, що торік Україна імпортувала газу у шість разів менше порівняно з 2020 роком. Обсяг придбаного за кордоном палива становив 2,56 мільярда кубометрів.

Також ми писали про те, що «Нафтогаз України» поскаржився в Європейську комісію на російський «Газпром» через зловживання домінуючим становищем на газовому ринку Європи. Україна попросила зобов’язати «Газпром» виставити великі обсяги «блакитного палива» на електронні торги для постачання на кордонах: України та Росії, ЄС та України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу