У МВФ попередили про фінансові потрясіння у 2022 році

Поділитися:

У Міжнародному валютному фонді розповіли про фінансові потрясіння у поточному році. Як йдеться у блозі МВФ, держави, економіка яких розвивається, мають підготуватися до підвищення процентних ставок у США.

Фахівці МВФ попереджають, що дії Федеральної резервної системи США можуть негативно вплинути на фінансові ринки, спровокувавши відтік капіталу та знецінення валют.

«Країни з економікою, що розвивається, повинні готуватися до можливих спалахів економічної нестабільності», – кажуть у Фонді.

Зростання зарплати у Штатах або стійкі перебої з поставками можуть привести до ще більшого підвищення цін, ніж очікувалося, і підігріти очікування більш швидкої інфляції, викликавши більш швидке підвищення ставок Центральним банком США.

«Швидке підвищення ставок ФРС може потрясти фінансові ринки і посилити фінансові умови в усьому світі. Ці події можуть супроводжуватися уповільненням попиту і торгівлі в США і можуть привести до відтоку капіталу і знецінення валюти на ринках, що розвиваються», – йдеться в повідомленні.

Ринки, що розвиваються, з високим державним та приватним боргом, валютними ризиками та більш низьким сальдо поточного рахунку вже зіткнулися зі значними коливаннями валют по відношенню до долара.

Нагадаємо, що наступний транш від МВФ для України перебуває під загрозою. Причиною цього стала неефективна робота службовців у Міністерстві фінансів.

Також ми повідомляли про те, який розмір дефіциту державного бюджету у 2021 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу