У МВФ обіцяють переглянути кредитну програму для України

Поділитися:

Представник МВФ Джеррі Райс не підтвердив очікування Мінфіну України, що місія найближчим часом відвідає Київ. Про це повідомляє «Перший Діловий».

За його словами, другий перегляд програми stand-by може відбутися за умови прогресу у виконанні програми.

«Місія з другого перегляду, як очікується, відбудеться у першому кварталі цього року за умови, що буде досягнуто достатнього прогресу для досягнення цілей програми», – повідомили у МВФ.

Там зазначили, що точну дату приїзду місії у першому кварталі зможе назвати офіс МВФ у Києві.

Нагадаємо, рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду 22 листопада 2021 року затвердила перший перегляд програми stand-by з Україною і виділила другий транш за цією програмою на $700 млн, а також підтримала запит про її продовження до червня 2022 року включно.

МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму stand-by для України на близько $5 млрд з негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу.

Після виділення першого траншу планувалося чотири перегляди програми для виділення інших траншів, але цей розклад було порушено. Розміри другого та третього траншу мали скласти по $700 млн, четвертого — $560 млн та заключного — $980 млн.

Раніше під час засідання Ради Національної служби безпеки та оборони України Денис Шмигаль, прем’єр-міністр, зазначив, що незабаром відбудеться перегляд програми stand by, згідно з якою в рамках співпраці Україні планується виділення траншу у розмірі 700 мільйонів доларів.

На лютий 2022 року призначено перегляд програми співпраці з Міжнародним валютним фондом, з яким вже зараз активно ведуться роботи міністерств з відповідної місії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу