У Мінціфри пояснили, яким чином будуть автоматично припиняти виплату пенсій

Поділитися:

У Міністерстві цифровий політики України пояснили механізм автоматичного припинення перерахування пенсійних виплат на рахунки українців. Про це відомство поінформувало на своїй сторінці в Facebook.

Як вказало міністерство, в разі необхідності призупинення виплат, відомство буде керуватися інформацією з боку Міністерства юстиції країни і Пенсійного фонду України.

Такі сценарії передбачаються в разі смерті людини, якій, відповідно, пенсія більше не потрібна.

Цим же механізмом сім’я загиблого зможе оперативно отримати соціальні виплати у вигляді допомоги на поховання померлого.

В Україні від 1 липня підвищується розмір мінімальної пенсії в зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для населення до 2118 гривень. Зараз українці офіційно отримують мінімальну пенсію розміром в 1638 гривень, тоді як з додатковою доплатою ця сума складе вже 1712 грн.

Також в країні хочуть підняти мінімальну пенсію до 4 тисяч гривень. Йдеться про забезпечення гарантованого рівня доходу для всього населення країни.

Профільні експерти пов’язують такі заходи із зобов’язаннями, які Кабінет міністрів України взяв на себе в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу