У Мінціфри анонсували створення тестових центрів 5G

Поділитися:

Міністерство цифрової трансформації має намір за три роки забезпечити 95% жителів України доступом до 4G. Зараз Мінцифри реалізує чіткий план покриття території України.

“4G – це наш пріоритет на сьогодні, якщо ми говоримо про мобільний зв’язок. У нас є чіткий план покриття території, а в базових KPI – за три роки підключити 95% населення до 4G-інтернету”, – заявили у відомстві.

Крім того, Мінцифри паралельно працює над впровадженням 5G в Україні. Міністр цифрової трансформації зазначив, що вже з грудня планується продаж ліцензій на 5G. Головна мета тендеру – для початку дати можливість бізнесу тестувати технологію.

Відомо, що вже в цьому році в Україні з’являться тестові центри 5G.

“Це дуже важливо, оскільки ця технологія в першу чергу цікава для бізнесу, який буде створювати програмне забезпечення та обладнання. До того ж 5G дозволяє підвищити ефективність робочого процесу і оптимізувати витрати”, – заявив глава відомства.

Слід зазначити, що Європейський Союз планує покрити 5G всю територію до 2025 року. В Україні сьогодні в ліцензійних зобов’язаннях операторів розглядаються вимоги до покриття п’яти найбільших міст України протягом чотирьох років.

Нагадаємо, що в Міністерстві цифрової інформації повідомили, що відомство веде переговори про запуск в Україні нової платіжної системи Stripe. Про це заявив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Раніше повідомлялося, що Міністерство цифрової трансформації проти введення обов’язкової реєстрації абонентів мобільного зв’язку в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу