У Мінсоцполітики прискорять отримання субсидій

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики обіцяють, що виняткові справи про призначення житлових субсидій розглядатимуть швидше. Йдеться про окремі випадки, долю яких раніше вирішували спеціальні комісії. Тепер їх розглядатимуть органи соціального захисту населення.

Як наголосив заступник очільника Мінсоцполітики Віталій Музиченко, це дозволить зменшити бюрократичність процедури: термін опрацювання таких документів зменшиться утричі – з 30-ти до 10 днів. Посадовець наголосив, що масових непризначень субсидії практично не буде.

Як приклад він навів – перевищення соціальної норми житла (це близько 45% від усіх справ). Як очікується, органи соцзахисту братимуть до уваги наявність у складі родини непрацездатних та непрацюючих осіб (діти, пенсіонери, особи з інвалідністю) виходячи з даних про склад домогосподарства. Окрім того, призначатимуть субсидії і в тих випадках, коли один із членів домогосподарства зареєстрований, проте проживає не за місцем реєстрації. Також призначатимуть субсидії і у випадках так званих “розділених рахунків” – це, коли за однією адресою проживають два домогосподарства.

Нагадаємо, з 1 травня в Україні нараховують субсидії по-новому. Для цього усім охочим отримати таку державну допомогу необхідно повторно надати заяву та декларацію про доходи. Як очікується, критерії відбору стануть жорсткіші.

Також ми писали, що українцям розповіли, як оформити субсидію заднім числом. Зокрема, за словами заступника міністра соцполітики України, якщо людина мала проблеми з оплатою комунальних послуг з початку опалювального сезону та у неї накопичуються борги, то після розгляду його пакета документів їй можуть дати субсидію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу