У Мінську очікують відновлення імпорту електроенергії від України

Поділитися:

У Мінську очікують відновлення імпорту електроенергії з боку України. Про це повідомляє заступник міністра профільного відомства в Білорусі.

За його словами, Україна може відновити відповідний імпорт вже в жовтні цього року. При цьому зі свого боку він запевнив, що в разі такої ініціативи, Білорусь готова знову продавати цей ресурс Україні.

«Є підстави припускати, що з жовтня 2021 року на електроенергетичному ринку України може скластися ситуація, що сприяє поверненню необхідності закупівлі українською стороною електроенергії в Білорусі з комерційних контактів. У разі необхідності ми готові забезпечити такі експортні поставки», – сказав він.

Нагадаємо, що в Молдові Генеральна прокуратура розслідує розкрадання 11,927 мільйона доларів державних коштів на незаконних схемах імпорту української електроенергії.

За даними Генпрокуратури Молдови, в розкраданні підозрюють, зокрема, представників керівників Energocom, яке поставляє в Молдову електроенергію, посадових осіб Міністерства економіки та Нацагентства з регулювання в енергетиці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу