У Мінфіні України розповіли, куди буде направлено транш від МВФ

Поділитися:

25 жовтня 2021 року Україна отримала макротранш від Міжнародного валютного фонду у розмірі 600 мільйонів євро. Отриманий кредит, за словами Мінфіну України, буде направлено до державного бюджету.

Повідомляється, що кошти, надані Євросоюзом, будуть спрямовані на допомогу фінансуванню бюджетних потреб, а також планується зменшити фінансове навантаження на бюджет країни.

Довгострокову позику взято під 0,250%, а погасити її необхідно до квітня 2036 року.

«Транш 600 мільйонів євро від ЄС – це свідчення позитивної оцінки реформ в Україні. Наша ефективна співпраця з ЄС, МВФ, Світовим банком та іншими міжнародними партнерами дозволяє реалізувати амбітні проекти та продовжити масштабну модернізацію України для зростання економіки та підтримки громадян», – заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Слід зазначити, що загальна сума кредитної допомоги з боку Європейського союзу з урахуванням отриманих 25 жовтня коштів з 2014 до 2021 року становить 5,01 мільярдів євро.

Раніше ми повідомляли про мету використання чергового макротраншу українським урядом. “Єдиний спосіб використання грошей МВФ – це фінансування дефіциту бюджету”, – заявив міністр фінансів.

Також ми писали про те, що МВФ та українська влада провели черговий етап дистанційних переговорів, який дозволить найближчим часом отримати транш.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу