У Мінфіні спрогнозували курс долара

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України повідомили, що курс гривні до долара найближчим часом може коливатися в межах 10%. Підстав для більш значних змін курсу поки не немає.

Міністр фінансів зазначив, що “це нормальна практика, коли у вас є ринкове ціноутворення на ринку, тобто немає впливу когось або чогось”. При цьому Нацбанк активно працює з інтервенціями, якщо це необхідно.

“Для Міністерства фінансів стабільне курсоутворення є нормальним благом, яке ми маємо достатню кількість років. І ризиків того, що можуть бути різкі коливання курсу, на сьогоднішній день відсутні. Тобто немає підстав вважати, що гривня повинна або сильно зміцнитися, або сильно девальвувати” , – повідомив глава відомства.

При цьому міністр фінансів відзначив, що можуть бути незначні коливання в межах 10%. Однак, при таких умовах не повинно бути валютних спекуляцій.

Нагадаємо, що в Національному банку України повідомили про чергове зміцнення гривні. Йдеться про те, що 2 лютого було проведено зміцнення в співвідношенні до американського долара на 7 копійок. Курс склав 28,06 грн.

Раніше повідомлялося, що в кінці січня в Міністерстві фінансів відзвітували про кількість паспортів бюджетних програм, які вимагають затвердження. На 29 число з 511 таких програм на твердження було подано всього 222 – це менше половини. З цієї кількості міністерства подали 157 паспортів, а все інше – від інших розпорядників коштів держбюджету країни.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ