У Мінфіні розповіли про реалізацію проектів ЄБРР

Поділитися:

Україна в даний час реалізує проекти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Їх загальна сума становить 1,68 млрд євро. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко у ході зустрічі із представниками ЄБРР.

«‎Станом на листопад ми успішно реалізовуємо вісім проектів ЄБРР на суму 1,68 млрд євро. Кредитні кошти банку — це можливість втілити важливі проекти в Україні. Ми й надалі зацікавлені посилювати співпрацю у пріоритетних для країни напрямах — інфраструктурі та енергетиці»‎, — зазначив Марченко.

Сторони також наголосили на важливості прийняття законопроекту №5600, який створить додатковий ресурс для бюджету у 2022 році. Крім того були підняті питання поточного стану реалізації проектів в сферах інфраструктури, енергетики, банківському, промисловості та природних ресурсів.

Згідно з даними Мінфіну, станом на листопад 2021 року сукупний обсяг виділеного Україні фінансування в державному, приватному, муніципальному секторах в рамках 505 проектів становить 15,3 млрд євро.

Нагадаємо, у вівторок, 23 листопада, віце-президенти Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Алан Пійю та Марк Боумен прибули з візитом до України для зустрічей із представниками влади та приватних компаній.

Також ми писали про те, що Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує 75 млн доларів в облігації НЕК «Укренерго». Зокрема, для того, щоб компанія змогла виплатити борги виробникам електроенергії з відновлюваних джерел.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ