У Мінфіні розповіли, на що витратить допомогу від ЄС

Поділитися:

Стало відомо, що кошти, які планує виділити Європейський Союз як макрофінансова допомога Україні, уряд спрямує на фінансову стабільність держави.

Про це розповів Міністр фінансів Сергій Марченко. Він із вдячністю зазначив, що така підтримка з боку Євросоюзу забезпечить Україні фінансову стабільність.

Чиновник наголосив, що нова програма співпраці з ЄС щодо макрофінансової допомоги – це черговий доказ того, що між Україною та Європою спостерігається високий рівень стратегічного партнерства, а також «довіри до нашої країни та ефективної співпраці протягом останніх років».

Подробиці міністр не назвав, але те, що макрофінансова допомога буде спрямована на фінансову стабільність, за його словами, однозначно.

Крім цього, Євросоюз також ухвалив рішення надати Україні додаткові грантові ресурси у розмірі 120 мільйонів євро з метою підтримати розвиток реформ та державну політику щодо ключових сфер.

Нагадаємо, новий пакет фінансової допомоги Україні щодо екстрених позик та грантів запропонувала Європейська комісія. Він передбачає надання 1,2 млрд євро.

Раніше ми писали, що експерти оцінили вплив українсько-російського конфлікту на світову економіку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу