У Мінфіні розповіли, на що витратили гроші з «коронавірусного фонду»

Поділитися:

У Міністерстві фінансів України розповіли, на що саме були витрачені гроші з коронавірусного фонду держави. Про це повідомляє перший заступник міністра фінансів в рамках представлення звіту про виконання Державного бюджету України 2020 року.

Відомо, що всього Фонд налічував в собі грошових коштів на рівні 78 млрд гривень. З них уряд використав близько 67 млрд гривень.

Зокрема, 16 млрд грн пішли на фінансування додаткових заходів щодо соціального захисту громадян.

Тоді не менше 352 тисяч громадян отримали грошову допомогу у зв’язку зі своєю тимчасовою непрацездатністю. Також підтримка держави охопила український бізнес, який не міг працювати під час карантину.

На сферу охорони здоров’я пішло майже 20 млрд грн. Гроші були витрачені на придбання апаратів штучної вентиляції легенів, забезпечення лікарень киснем, реконструкцію приймальних відділень і лікарень, які приймали хворих коронавірусів.

Ще 4,5 млрд гривень були спрямовані правоохоронним органам.

“Близько 26 млрд грн направлено на стимулювання економіки. Йдеться, серед іншого, і про підтримку закладів культури, туризму, креативних індустрій”, – сказав чиновник.

Раніше глава української держави Володимир Зеленської прокоментував посилення карантинних заходів в окремих областях України. Про це президент сказав у своєму новому відеозверненні для українського народу.

За словами президента, країна не може залишити вітчизняний бізнес без підтримки в такий важкий період.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу