У Міненерго заявили, що готові до режиму ізоляції

Поділитися:

Міністерство енергетики повідомило, що країна забезпечена достатньою кількістю енергоресурсів для успішного тренувального режиму ізоляції Об’єднаної енергосистеми (ОЕС). Ізоляція триватиме три дні з 24 по 26 лютого 2022 року. Окрім цього проекту, ресурсів також вистачить для успішного завершення опалювального сезону.

Міненерго зазначає, що загальний запас вугілля для енергетики на цей час становить понад 1 мільйон тонн. Також ці обсяги вугільної продукції дозволяють українським тепловим електростанціям працювати на потрібній потужності.

За 22 лютого накопичено близько 780 тис. тонн вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ, і ця цифра вдвічі вища, ніж за такий самий період у 2021 році.

Виходячи з показників, Україна зараз не потребує великих обсягів імпорту електроенергії з Білорусі, своїх запасів вистачить на всі заявлені насамперед цілі. Тим більше, що компанія «Нафтогаз» вже розпочала імпорт газу для наступного опалювального сезону.

Раніше ми вже розповідали про плани Міненерго щодо імпорту вугілля. У лютому-березні в Україну морським шляхом планується завезти близько 700 тисяч тонн вугілля.

Нагадуємо, що на території Європейського Союзу зростає частка вугільної електрогенерації. Показник пішов нагору вперше за десять років.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу