У Міненерго розповіли про запаси вугілля на ТЕС

Поділитися:

Міністерство енергетики оприлюднило невтішні дані щодо обсягу запасів вугілля на вітчизняних теплоелектростанціях. Рівень запасів досі не досягає гарантованого мінімуму.

За інформацією пресслужби відомства, станом на понеділок, 13 грудня, обсяг запасів вугілля на українських ТЕС становить 451 тисячу тонн.

«Загальні запаси вугілля на складах ТЕС становлять 451 тис. тонн, у тому числі газовий – 318,9 тис. тонн та антрацитовий – 96 тис. тонн», – інформує Міненерго.

При цьому найгірша ситуація на Бурштинській ТЕС – 25,5 тисяч тонн за 161 тисячі тонн гарантованого обсягу запасу. Також невтішна ситуація і на Вуглегірській ТЕС – 10 тисяч тонн за 77,6 тисячі тонн гарантованого рівня.

До всього, на 50% ТЕС щоденний обсяг витрати вугілля перевищує постачання. Така тенденція на: Солом’янській, Вуглегірській, Трипільській, Зміївській, Бурштинській та Луганській ТЕС.

На близько 20 енергоблоках – простій через нестачу палива, за інформацією «Укренерго».

Раніше в «Центренерго» заявили, що планують постачати вугілля з Казахстану морем для уникнення ризиків енергоблокади, яку прагне створити для України Росія.

Нагадаємо, в Україну, згідно з укладеними контрактами, вже прибуло кілька суден з вугіллям. Перше 20 листопада – з 60,5 тисячами тоннами вугілля.

Також ми писали, що на ДТЕК відбуваються перевірки Держенергонагляду через систематичні виведення блоків ТЕС у ремонти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу