У Міненерго підрахували, скільки вугілля бракує для опалювального сезону

Поділитися:

У Міністерстві енергетики України підрахували, скільки вугілля бракує для опалювального сезону. Про це повідомляє перший заступник міністра енергетики України в рамках свого виступу на форумі «Спекотна осінь».

Він заявив, що зараз у міністерства є відразу два сценарії розвитку подій: базовий і кризовий. Перший передбачає, що в рамках опалювального сезону Україні не вистачає лише 1 млн тонн вугілля, коли як раніше дефіцит становив 2,2 млн тонн.

«Тобто, йде тенденція до збільшення обсягів запасів вугілля на складах. Це і з видобутку українських шахт, як приватних, так і державних – цей обсяг приблизно на рівні 11 млн тонн, і з залучення імпортного вугілля – приблизно 4500000 тонн. Додатково для проходження осінньо-зимового періоду в базовому сценарії нам потрібно 1 млн тонн», – сказав він.

Нагадаємо, що станом на початок вересня в країні проведені практично всі підготовчі роботи, які були заплановані до опалювального сезону.

На зараз готовність визначається на рівні 80%. Зокрема, проведені роботи з підготовки будинків, водопровідної і каналізаційної систем, об’єктів водопостачання і т. д.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу