У Міненерго міркують, як розрахуватися із «зеленими» енергетиками

Поділитися:

Міністерство енергетики знайшло кілька варіантів того, як вийти із ситуації щодо заборгованості перед виробниками з відновлюваних джерел енергії. Про це повідомив, звітуючи у Верховній Раді, очільник відомства Герман Галущенко.

За його словами, Міністерство наразі активно займається цим питанням. Зокрема, борги, які утворилися у минулий період, планують погашати за рахунок «зелених» облігацій «Укренерго».

Борги, накопичені поточного року, мають намір погасити завдяки механізму змін умов роботи на енергоринку. Це має убезпечити від появи нової заборгованості, наголосив посадовець.

Нагадаємо, Україна відкриває ринок систем накопичення енергії. Запущено першу у країні промислову літій-іонну систему накопичення енергії потужністю 1 МВт і ємністю 2,25 МВт/год. Її створено на майданчику Запорізької теплової електростанції в Енергодарі. Втілити проект вдалося завдяки міжнародному партнерству та співробітництву ДТЕК з кількома провідними світовими компаніями.

Також ми писали, що українські теплові електростанції нарощують обсяги вугілля. За інформацією голови незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, зокрема, минулого тижня обсяг збільшився на 300 тисяч тонн і становить 1 мільйон 200 тисяч тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу