У Мінекономіки розповіли, як скоротився імпорт із РФ до України

Поділитися:

За 2020 рік рівень імпорту товарів з Російської Федерації помітно впав – більше ніж на третину. Про це повідомив торговий представник України, який назвав також і інші цифри. Зокрема, у країни поза кордонами минулого СНД у 2020 році Україна продала 99,9% товарів, тоді як імпорт з них скоротився лише на 6,2%.

Станом на зараз так званим якірним партнером України вважається Євросоюз. На долю країн ЄС припадає більше ніж 40% всього торгового обороту. Також величезний вплив на експорт має Китай – з цією країною пов’язані великі плани на майбутнє.

Раніше повідомлялося, що експорт зернових зріс учетверо. Показник на 10% нижчий за попередній рік, проте у 3,7 рази вищий за рівень експорту 2010 року.

Також ми писали й про те, що Велика Британія буде експортувати в Україну рибу. Наразі йдеться про взаємовигідну співпрацю, аби бізнес обох країн побачив перспективи на майбутнє. Також відомо, що Велика Британія давно є партнером України та має намір збільшити асортимент та кількість товарів, які незабаром зможуть оцінити мешканці України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу