У Мінекономіки розповіли про причини падіння економіки

Поділитися:

У Міністерстві економіки повідомляють, що локдаун, запроваджений через пандемію коронавірусу, став основною причиною спаду української економіки на початку 2021-го року.

За інформацією Мінекономіки, яке посилається на дані Держстату, реальний валовий внутрішній продукт у першому кварталі року зменшився на 1,2% порівняно з результатом попереднього кварталу. Окрім, негативного впливу зимового і регіональних весняних локдаунів, зменшення показника ВВП також сталося через традиційну низьку економічну активність на початку року.

Найбільше під скорочення потрапили інвестиції у зв’язку зі збереженням невизначеності (на 4,9% менше) та експорт (на 4,7% менше). Все – через повільне відновлення світового попиту на тлі суттєвого здорожчання продукції та товарів на сировинних ринках. Водночас, у міністерстві сподіваються, що у другому кварталі 2021-го року ВВП вдасться вийти на позитивний тренд.

Раніше в уряді заявили, що за їхнім прогнозом економіка вийде на допандемічний рівень у 2023 році. Рівень зростання ВВП у наступному році сповільниться до 2,6% після прогнозованого зростання на рівні 4,1% цьогоріч.

Раніше ми повідомляли, що у Держказначействі розповіли про дефіцит бюджету.

Також ми писали, що у Нацбанку розповіли про те, що в червні після травневого зменшення міжнародних резервів до 27,84 млрд доларів вдалося знову досягти порога у 28 млрд.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ