У Мінекономіки пропонують перевірити всі підприємства, пов’язані з «Нафтогазом»

Поділитися:

У Міністерстві економіки пропонують здійснити перевірку як НАК «Нафтогаз України», так і господарських товариств, підприємств, філій та представництв, що перебувають під його управлінням. Відповідний проєкт розпорядження має розглянути Кабінет міністрів під час свого засідання сьогодні, 22 вересня.

Відомо, що «Нафтогаз» та пов’язані з ним підприємства хочуть перевірити на предмет дотримання вимог законодавства у сфері видобутку, постачання, продажу вугілля та «блакитного палива», зокрема для забезпечення газом населення, а також суб’єктів господарювання.

У Мінекономіки виступають за те, щоб Державна аудиторська служба України провела перевірки фінансово-господарської діяльності за період 2017-2020 років, зокрема АТ «Укртрансгаз», АТ «Укргазвидобування», АТ «Укртранснафта», а також АТ «Укрспецтрансгаз».

Раніше ми повідомляли, що НАК «Нафтогаз України» має намір змінити систему забезпечення потреб українських побутових споживачів. За словами очільника держкомпанії Юрій Вітренка, це можливо вже з наступного місяця поточного року. Відповідно до європейського підходу передбачається створення балансуючих груп і «Нафтогаз» готовий покривати всі відбори природного газу побутовими споживачами. Держкомпанія надаватиме паливо за фіксованою на рік вартістю, зазначив Вітренко.

Також писали, що в «Нафтогазі» розповіли, скільки тепловиків уклали договори на поставку газу. Про це свідчать дані компанії, оприлюднені 15 вересня. Вказується, що договори на три роки вперед на поставки газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» уклав 601 виробник тепла. А це приблизно 56% загальної частки компаній, які раніше співпрацювали з підприємством.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу