У Мінекології оцінили збиток від вирубки лісу

Поділитися:

Збиток становить близько 30 відсотків і оцінюється в 5 мільярдів гривень. У Мінекології оцінили обсяг незаконних вирубок лісу.

Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

І заявили – ці гроші можна використовувати на лісовпорядкування, протипожежні заходи, в тому числі – на заміну породного складу лісів. Однак дотепер цих коштів в бюджеті не бачили. То ж, кажуть, частину господарських функцій потрібно віддати окремому суб`єкту господарювання.

Бо поки все замкнуто в одному органі, виникає конфлікт інтересів та корупційні ризики. Нині відомство працює над стратегією управління українськими лісами до 2035 року. Вона зокрема передбачає поділ господарських і регуляторних функцій Держлісагентства. Наразі ж лісова галузь платить близько 6 мільйонів гривень податку, проте від держави фактично нічого не отримує – пояснили у відомстві.

І наголосили – потрібно змінити частку чистого прибутку до держбюджету з дев`яноста до тридцяти відсотків. Тим часом в ООН неодноразово закликали країни Карпатського краю і головне – нашу державу – зупинити незаконні вирубки, що нині в Україні сягають рекордних масштабів.

Нагадаємо, українські ліси захищатимуть за допомогою сучасних технологій.

Також раніше ми написали про те, що у Карпатах продовжують незаконно рубати ліс.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу