У Мінагрополітики вже прогнозують рекордні врожаї

Поділитися:

У Міністерстві аграрної політики та продовольства заявляють, що цього сезону урожай зернових та олійних культур може сягнути 100 млн тонн.

Так, за словами міністра агрополітики та продовольства Романа Лещенка, цьогоріч може бути встановлено рекорд, адже для цього є усі передумови.

За інформацією, Української зернової асоціації, у 2021/2022 маркетинговому році потенційний врожай зернових та олійних зросте на 14,5% порівняно з попереднім МР – до понад 96 млн тонн. Як пояснюють, це пов’язано з хорошою зимівлею озимих культур, а також сприятливою погодою.

В Асоціації зернотрейдерів також переконані, що Україна одержить один з найкращих урожаїв за сприятливих погодних умов. Обсяг експорту у 2021/2022 маркетинговому році може досягнути 59 млн 800 тисяч тонн зернових та олійних. Цього сезону очікують 46 млн 800 тис. тонн.

Нагадаємо, Україні загрожує майбутній неврожай фруктів через аномальні морози та весняні снігопади. Окрім того, через холодну зиму – вимерзло багато рослин. Про це повідомляють аграрії.

Раніше повідомлялося, що у світі спостерігається активне зростання цін на продовольство: всього лише за місяць даний показник виріс на 4%. Про це свідчать дані Продовольчої та сільськогосподарської організації при ООН. За даними відомства, нині вартість продуктів у світі побила рекорд з липня 2014 року. Найбільше це помітно стосовно вартості масла, цукру і зерна. Також фіксується зростання ціни на кукурудзу. У річному охопленні її вартість зросла на 42%. Так сталося через сильний неврожай продукту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу